Van Tuin tot Bord Junior

Van Tuin tot Bord Junior is een programma van ongeveer 7 weken waarin kinderen koken, proeven, bewegen en onderzoeken wat voeding met je lijf doet. Er wordt gekookt met groenten uit de (school)moestuin, volkstuin, eigen tuin en waar nodig uit de (super)markt.

Om de week wordt er gekookt, de bereide maaltijden worden samen opgegeten en de ouders mogen meeproeven. De weken dat we niet koken gaan we op bezoek bij de moestuin, doen we smaakproefjes en is er een buitenbootcamp. Voor de invulling van het programma wordt samengewerkt met ondernemers en andere partijen in de wijk waar de kinderen wonen.

Niet alleen kinderen van het reguliere basisonderwijs doen mee, maar ook kinderen met een licht verstandelijke beperking. Door het verschil in school en naschoolse opvang is het leggen van contact voor hun niet altijd makkelijk. Het samen koken en eten is een mooie manier om die verbinding wel te leggen.

Van Tuin tot Bord Junior is een onderdeel van het project Van Tuin tot Bord. In dit project, dat inmiddels al twee jaar loopt, verbouwen buurtbewoners in Nijmegen-Midden samen groente en bereiden van de oogst buurtmaaltijden. Deze maaltijden kunnen genuttigd worden op twee locaties in Nijmegen namelijk in ’t Hert en in de Klokketoren.

Wil je Van Tuin tot Bord Junior in jouw wijk?
Neem dan contact op met Noortje Kemna van Eet Weet Wijs

Wil je eten bij een van de buurtrestaurants van Van Tuin tot Bord?
Buurtrestaurant ’t Hert, Thijmstraat 40
Buurtrestaurant de Klokketoren, Slotemaker de Bruineweg 272
Reserveren kan op www.vantuintotbord.nl

Bij Van Tuin tot Bord Junior wordt samengewerkt met diverse partijen in de wijk zoals  Tandem, ouderkindcentrum, school, de gezondheidsmakelaar, woningbouwvereniging en verschillende ondernemers/bedrijven.