omelet met boterbonen en avocado

Omelet met boterbonen en avocado

In de vakantieperiode is het voor de gemiddelde mens vaak lastig een gezond eetpatroon vol te houden. We laten immers alle structuur varen: de kinderen gaan later naar bed, een glas wijn op maandag is heel normaal en ontbijten wordt al gauw vroeg lunchen. Ik behoor zelf ook tot die groep hoor. In Oostenrijk had ik helemaal geen zin om te koken in de minikeuken van ons appartement. Voedzaam eten in restaurants in Oostenrijk was behoorlijk lastig. De gemiddelde kindermenukaart is niet voedzamer dan gefrituurde kip- of visvingers en spaghetti met tomatensaus. De kinderen mee laten eten van de gewone kaart was voor ons de beste oplossing. Het gebrek aan vitaminen compenseerde ik door mijn kinderen vol te stoppen met snoeptomaatjes, komkommers en fruit. Dat hadden ze daar gelukkig wel. Bij terugkomst in Nederland kan ik dan weer enorm genieten van het zelf koken. Eigenlijk wordt iedereen daar wel blij van. Ik heb deze week veel complimenten gehad van man en kinderen. Ik wil jullie dit lunchgerecht of ‘laat ontbijtje’ van omelet met boterbonen en avocado dan ook niet onthouden.

Ingrediënten voor 2 volwassenen
2 eieren, 100 ml melk, 1 blik afgespoelde en uitgelekte boterbonen, 1 sjalotje fijngesneden, 1 teentje (verse) knoflook fijngesneden, 1 avocado in grove stukken, 2 tomaten in partjes gesneden, draai van de peper- en zoutmolen, scheutje olijfolie om in te bakken.

  1. Fruit het sjalotje samen met de knoflook een paar minuten in een beetje olijfolie. Voeg de boterbonen toe en warm goed door.
  2. Meng de eieren met de melk en een beetje peper en zout. Bak hier twee omeletten van.
  3. Meng de avocado met de tomaat. Voeg het boterbonenmengsel hier aan toe of dien apart op samen met de omelet.
Voedingsadvies
Mocht je ook al weer gestart zijn met sporten dan is dit een mooie herstelmaaltijd. Veel eiwitten voor snel herstel van je spieren en samen met de hoeveelheid vezels geeft dit gerecht je een verzadigd gevoel.
Kids & Kook
Veel volwassen krijgen nog de rillingen van te gare tuinbonen in witte saus of bonen in tomatensaus. Als je niet de fout maakt om kinderen op die manier kennis te laten maken met peulvruchten dan is de kans groot dat ze deze bonen wel lekker vinden.