chocolade avocado mousse

Chocolade Avocado Mousse

Normaal maak je chocolademousse op basis van chocolade, ei, slagroom en suiker. In deze variant is avocado de basis. Met de structuur en milde smaak van deze vrucht bereik je dezelfde smaaksensatie als bij chocolademousse op basis van slagroom en ei.  Het komt niet uit een pakje, is simpel en snel te maken en bevat ook nog voedingsstoffen. Een ‘guilty pleasure’ waar je je niet schuldig over hoeft te voelen.

Ingrediënten voor 4 glaasjes
1-2 rijpe avocado’s (afhankelijk van de grootte), 150 gram pure chocolade (minimaal 70%), 1 el agave nectar of honing, 1/2 tl  vanille extract en een snufje zout.

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg daar de honing aan toe. Roer het goed door.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en pureer dit in een andere kom, tot het zacht en zalvig is.
  3. Voeg de gesmolten chocolade bij de opgeklopte avocadomengsel en roer tot het gemixt is. Dit mag met een mixer, maar kan ook met de hand.
  4. Voeg een kleine beetje zout toe (haalt de chocoladesmaak op) en een beetje vanille extract.
  5. Verdeel over 4 leuke glaasjes en zet in de koelkast voor minimaal 1 uur.
  6. Bestrooi met leuke topping (blauwe bessen, frambozen, noten, zaden, gedroogd fruit, kokos).
Voedingsadvies
Avocado’s zijn voedzaam en veelzijdig in gebruik. Avocado’s hebben een hoog vetgehalte aan onverzadigde vetten. Daarnaast bevatten ze vitaminen B en C, eiwitten en mineralen. Door zijn crème-achtige structuur en smaak is de avocado toepasbaar in heel veel soorten gerechten. Salades, soep, toetje en dips. Wil je inspiratie op doen? Colette Dike schreef het boek ‘Avocado’ boordevol recepten met avocado.
Kids & Kook
Kinderen en avocado’s. Het is een beetje zoals bij olijven, sommige kinderen zijn er dol op en anderen vinden het totaal niet lekker. Combineer avocado in een een sandwich met kipfilet en andere rauwkost. Of zoals in dit dessert, totaal onherkenbaar. Er zitten namelijk wel goede vetten in avocado’s, die ook voor een kind in de groei belangrijk zijn.